AMSTERDAM/AMSTELVEEN - Het Bestuur van Amsterdam is verheugd om te melden dat Teun de Nooijer coach zal worden van AH&BC Dames 1 per seizoen 2023-2024.

De record international met 453 wedstrijden voor Nederland geldt als een van de grootste hockeyers die Nederland ooit heeft voortgebracht. De Nooijer maakte zijn debuut in het Nederlands elftal in 1994 en was actief op 5 Olympische Spelen (2x goud en 2x zilver). Daarnaast is de Nooijer door de FIH 3x uitgeroepen tot beste hockeyer van de Wereld. De Nooijer heeft na zijn carrière als speler een aantal begeleidingsrollen vervuld: hij was assistent-coach en hoofdcoach van Bloemendaal dames 1 en daarnaast assistent van de Duitse damesploeg in Tokyo bij de laatste Olympische Spelen.

Na even afstand te hebben gehad, heeft hij enorm veel zin om weer te gaan coachen:

"Naast het feit dat ik zeer betrokken ben gebleven (zeker in m’n rol als analist bij Viaplay het afgelopen jaar) bij het tophockey in Nederland, is het denk ik ook goed voor me geweest dat ik ook een beetje afstand heb kunnen nemen. Maar op het veld staan met een team, ervaringen delen, individuen helpen het beste uit zichzelf te halen en met elkaar maximaal te presteren en daarbij te genieten van hun tijd als topsporter zijn bijvoorbeeld een paar aspecten die het schitterend maken om deze rol het komende jaar op te pakken. Daarnaast staat er natuurlijk een fantastisch team en is er een staf die zeer complementair aan elkaar is. Dan gaat het natuurlijk wel kriebelen om met je ervaring en passie weer iets op het veld te doen.” Aldus de Nooijer.

Valerie Smit (bestuurslid Tophockey AH&BC): “We zijn als commissie Tophockey erg verheugd met de komst van Teun. Amsterdam haalt een enthousiaste en zeer ervaren persoon binnen die onze dames het komend seizoen verder kan ontwikkelen en begeleiden bij hun ambities. We zien erg uit naar de samenwerking”. Naast hoofdcoach van Dames 1 zal Teun ook actief blijven als Partner bij McDermott + Bull Europe en als analist voor Viaplay, samen met onze oud AH&BC ster speelster en tophockey commissielid Dames, Ellen Hoog.