AMSTERDAM - Tennisvereniging ATC Sloterplas is na zestig jaar spelen op een tennispark naast de Sloterplas dakloos geworden. De vereniging is gedupeerd na een conflict met de eigenaren van het tennispark en de gemeente Amsterdam.


Op dit park heeft de gemeente Amsterdam woningbouw gepland. Vooruitlopend op de woningbouwplannen weigert de vastgoedeigenaar van het tennispark de huurovereenkomst met de vereniging te verlengen.

Een klap voor het Amsterdamse verenigingsleven die het onderspit delft in de woningbouwplannen die worden aangestuurd door het stadsbestuur. De zestig jaar oude tennisvereniging met 940 leden staat per 1 april op straat.

Bestuurslid Frans Huijzendveld vertelt: "Dit betekent niet alleen de nekslag voor het bruisende tennisverenigingsleven in Amsterdam- Nieuw west, maar ook een aderlating voor de tenniscompetitiespelers in de hele regio rond Amsterdam. Het bestuur en de leden van de 60 jaar oude Amsterdamse tennisvereniging zijn verbijsterd dat dit verenigingsleven zonder slag of stoot ten prooi valt aan vastgoed en commercie."

“Geld is hier wederom leidend. Dit is precies een vereniging waar de gemeente zich altijd graag op voorstaat: een grote diversiteit aan leden en veel actieve vrijwilligers. Die zich afgelopen jaar uit de naad hebben gewerkt om tennis overeind te houden in Coronatijd’, meldt bestuurslid Evelien van der Voorde. En “Voor veel van ons is de club een tweede thuis. Schaamteloos hoe onze vereniging de nek om wordt gedraaid.”