AMSTERDAM - Op zaterdag 1 juli strijden veertien teams in het Noorderpark om de Noorderparkcup. Teamspirit, burenliefde, rivaliteit tussen de wijken: de Noorderpark Spelen vormen een sportieve ontmoeting voor iedereen.

De teams krijgen de kans om elkaar op een sportieve manier uit te dagen en hun gezonde competitiegevoel in de strijd te gooien. Zo nemen Floradorpers het op tegen Blauwe Zanders, bewoners van de Buiksloterdijk tegen kunstenaars van de Zamenhofstraat en bakfietsmoeders tegen de brandweermannen. Kracht, inzicht of stressbestendigheid: alle skills worden aangesproken tijdens latlopen, touwtrekken, reuzenpuzzels maken, balanceren met kussengevecht, levend bibberspiraal, koorddansen, breinbrekers of hindernisbaan lopen.

Gezocht: teamcaptains

Het Noorderpark is op zoek naar teamcaptains uit verschillende wijken die een team van circa tien personen willen vormen. Elk team bedenkt een teamnaam en teamkleur en kan meedenken in de ontwikkeling van de spellen. Aanmelden kan vóór 1 juni via goedidee@noorderpark.nl.

Dit evenement wordt georganiseerd door stichting Noorderpark Trust en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam. Noorderpark Trust helpt bewoners ideeën te verwezenlijken en biedt ondersteuning in het faciliteren van een locatie, aanvragen van vergunning of subsidie. Alle activiteiten staan gebundeld op www.noorderpark.nl.