AMSTERDAM - Port of Amsterdam/SKITS sluit de Trachitol Trophy naar tevredenheid af, met vier podiumplaatsen. In zowel de beloftendivisies als de heren topdivisie mochten rijders van de Amsterdamse studentenploeg het podium op.

Vooral op de slotdag werden meerdere successen gevierd. In de topdivisie wist Daan Besteman naar een derde plek in de eindklassering om de tussensprints te rijden. “Ik wilde vanaf het begin proberen mee te doen in de sprints en dan een beetje aankijken hoe dat verliep”, stelt Besteman. Na een succesvolle eerste dag besloot hij op de punten te blijven focussen, met succes. “De top-3 stond nog dicht bij elkaar dus ik bleef mij ook in de strijd mengen, het was ook een lekkere manier om in de koers te komen. Als je kijkt tegen wat voor jongens ik daar sprint dan denk ik dat het geen schande is om achter hen te finishen, dus dat stemt tevreden.”

Beloftendivisie
In de beloftendivisie kende Team Vector ook een succesvolle laatste wedstrijddag. Na een aanvallende koers mocht Cas van Trierum (HBO-ICT software engineering aan de Hogeschool van Amsterdam) tweemaal het podium betreden, hij werd derde in zowel de daguitslag als het sprintklassement. “In eerste instantie was het niet het plan om voor het sprintklassement te gaan, ik ben best rap maar hoor niet bij de snelste sprinters. Nadat we de reglementen nog eens goed doornamen kwamen we erachter dat de eindsprint niet meetelt dus toen werd het opeens een serieuze mogelijkheid” reageert de 25-jarige Van Trierum. “Dat je dat sprintpak dan twee dagen mag aantrekken na fantastisch teamwork is super. Het is jammer om hem kwijt te raken maar met een mooie daguitslag heb ik me toch nog kunnen revancheren.”

Ook dames kennen succes
Tijdens de derde dag waren het de dames van het beloftenteam die de koers maakten. Diep in de finale ontstond een kopgroep van vier rijdsters waaronder Judith Krabbenborg en Suzanne Klous (Lerarenopleiding Duits, InHolland,Diemen). Na sterk teamwork wist Klous naar een derde plek te sprinten. “Onze focus lag vooral op het einde van de wedstrijd, we wilden graag na de tussensprints nog een aanval plaatsen. Dat mislukte in eerste instantie maar na de neutralisatie bracht Judith mij naar voren en konden we achter Femke Mossinkhoff aan” stelt Klous. “Helaas kwam ik niet voorbij onze medevluchters maar ik was alsnog heel blij met deze derde plek. De sfeer is goed binnen de ploeg en we willen voor elkaar werken, dan is een podiumplek extra mooi” sluit Klous enthousiast af.