AMSTERDAM - De TCS Amsterdam Marathon is op zondag 20 oktober in 120 landen live te volgen bij 190 miljoen huishoudens. De start is om 9.30 uur in het Olympisch Stadion en vanaf 9.25 uur kan er ingeschakeld worden voor de live-uitzending. In Nederland is de wedstrijd vanaf dan te volgen op Eurosport 1, Ziggo Sport, NH Sport en AT5. Ook is er een livestream op www.tcsamsterdammartathon.nl en op de Facebook pagina van het evenement.


Het is fantastisch dat deze grote Europese marathon in zoveel landen te zien is. In Europa op Eurosport 1 en daarnaast met live-uitzendingen in Afrika, de VS, Brazilië, China en een groot deel van Azië en Australië. De livestream op www.tcsamsterdammarathon.nl is naast Nederlands commentaar ook met Engels commentaar voorzien door Richard Nerurkar en Chris Dennis. Deze stream staat ook op de Facebook pagina van de TCS Amsterdam Marathon (TCSAmsterdamMarathon).

Daarnaast besteedt NOS Studio Sport in de middaguitzending met een ruime samenvatting aandacht aan de TCS Amsterdam Marathon, net als BVN. Om 18.10 uur laat de NOS een korte samenvatting zien.

Internationaal topveld
Er wordt bij de mannen een boeiende wedstrijd verwacht tussen de drie razendsnelle lopers Ayele Abshero, Solomon Deksisa en Tadu Abate. Het drietal uit Ethiopië gaat proberen om het parcoursrecord van 2.04.06 verder aan te scherpen. Tweevoudig winnares Tadelech Bekele heeft zich vanwege een blessure helaas af moeten melden voor de TCS Amsterdam Marathon. Oud-wereldkampioen 10.000 meter Linet Masai uit Kenia blijft over als favoriet voor de winst.

Ook het Nederlands kampioenschap marathon wordt tijdens de uitzending uitgebreid in beeld gebracht. De torenhoge favoriet voor de nationale marathontitel is Abdi Nageeye. Hij gaat proberen om zijn Nederlands record van 2.06.17 te verbreken en doet tevens een gooi naar een hoge klassering in het internationale veld. Voor de nationale titel bij de vrouwen wordt een interessant duel verwacht tussen de ervaren loopster Miranda Boonstra en debutant Bo Ummels.

Beleef de marathon in het Olympisch Stadion
Supporters kunnen de marathon natuurlijk ook van dichtbij meemaken en hun favoriete lopers komen aanmoedigen. Organisator Le Champion nodigt iedereen uit om de marathon in het Olympisch Stadion mee te maken. De toegang tot het stadion is gratis. Duizenden hardlopers zullen vol spanning in het startvak klaar staan voor hun marathonavontuur, een bijzonder moment om mee te maken. De rest van de dag heerst er in het stadion een gezellige sfeer, er is muziek en onder het publiek worden leuke prijzen verloot. Op grote TV schermen kan het publiek de wedstrijd bovendien goed volgen en rond 11.35 uur komen de eerste wedstrijdlopers over de finish.

Recordaantal lopers uit 140 landen
De drie hoofdafstanden van de TCS Amsterdam Marathon zijn volledig uitverkocht. Op zondag 20 oktober staan er ruim 47.000 deelnemers aan de start van de marathon, Mizuno Halve Marathon en TCS 8 km. Met name de klassieke afstand heeft met een recordaantal van 17.131 inschrijvingen een flinke groei doorgemaakt. Opvallend is ook de toename van het aantal buitenlandse deelnemers. Met maar liefst 140 verschillende nationaliteiten aan de start is de TCS Amsterdam Marathon geliefd over de hele wereld.

Kijk voor meer informatie op www.tcsamsterdammarathon.nl.