AMSTERDAM - Stadsdeelbestuurder Eric Bobeldijk van Nieuw-West reikte zaterdag 24 november de Jubileumpenning uit aan SV West. De uitreiking vond plaats tijdens de receptie ter ere van het 150-jarig jubileum in theater De Krakeling.

SV West is op 1 juli 2009 ontstaan uit een fusie van Gymnastiek Gezelschap Kracht en Vriendschap (ontstaan op 21 november 1868) en Volleybalvereniging Slotervaart (ontstaan in 1977). SV West heeft veel aandacht voor de bestrijding van bewegingsarmoede van kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar en het scheppen van een veilig sportklimaat voor haar (jeugd)leden.

De vereniging neemt deel aan de Stichting Turnstad Amsterdam. Deze stichting is in augustus 2007 voortgekomen uit het project 'Meedoen' van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om zoveel mogelijk inactieve jongeren te stimuleren meer te bewegen en te sporten.

Naast de aanstelling een paar jaar geleden van een vertrouwenspersoon, heeft de vereniging ook het vier ogen beleid. Geen van de trainers mag zonder aanwezigheid van een andere volwassen persoon training geven aan jeugdgroepen onder de 18 jaar.

SV West is door de jaren heen een solide club gebleken met deugdelijke en enthousiaste bestuurders en trainers die meegaan in de ontwikkelingen van de gymsport. Het is een maatschappelijk betrokken en gezonde vereniging.

Jubileumpenning
De Jubileumpenning is voor bedrijven, instellingen, stichtingen en verenigingen, die sinds de oprichting zijn gevestigd in Amsterdam en die 50 jaar (of in een veelvoud van 10 jaar daarboven) bestaan.