AMSTERDAM, september 2019 – Spelervolgsysteem Talento en voetbal leermethode VTON gaan een strategisch partnership aan. Dat maken een verheugde Mark Snijders, directeur voetbal van Talento, en Richard Elsinga, directeur van VTON, vandaag bekend. De samenwerking betekent dat de twee unieke digitale voetbalplatformen per heden landelijk – én internationaal – amateur- en profclubs ondersteunen bij het inzichtelijk maken van spelersprestaties, het ontwikkelen van een club-brede voetballeerlijn en als handig hulpmiddel fungeren bij de organisatie en voorbereiding tijdens trainingsweken en wedstrijddagen.

Spelers, trainers, begeleiders, ouders, vrijwilligers. Binnen een (amateur)voetbalclub hebben alle geledingen één ding in gemeen: het begint op het veld. Waar de voetbalmethode VTON clubs en trainers alle handvatten aanreikt voor een complete voetbalopleiding voor de jeugd, biedt Talento inzicht in de ontwikkelingen en prestaties van spelers – en clubs in het algemeen – door alle gegevens eenvoudig digitaal te koppelen. Twee platformen, die elkaar op elk vlak versterken. En daar profiteert de gebruiker van.

Door de unieke features van beide apps samen te voegen, ontstaat een spelervolgsysteem dat alle aspecten binnen het verenigingsleven – zowel op sportief, sociaal en logistiek vlak – samenvoegt in één digitale omgeving. Clubs en trainers kunnen binnen het integrale systeem de prestaties, ontwikkelingen en planning van teams en individuele spelers via de doorlopende leergang inzichtelijk maken, voor álle betrokkenen. Door deze samenwerking halen de twee digitale platformen nóg meer uit sporttalent, trainers en begeleiders.

“Het partnership biedt clubs een unieke mogelijkheid om binnen een vereniging één leergang te ontwikkelen én te volgen gedurende het gehele seizoen”, zegt Mark Snijders namens Talento. “Waar de succesvolle voetbal- en trainingsmethoden van VTON spelers en trainers helpen groeien via een duidelijke visie en aanpak, zorgt Talento voor een vlekkeloze organisatie, duidelijke planning en waardevolle, inhoudelijke inzichten in de ontwikkeling van spelers – én trainers.”

“Door het aanbieden van beide platformen zijn plezier en ontwikkeling gewaarborgd”, vult Richard Elsinga van VTON aan. “De kern van het jeugdvoetbal is om spelers zich met plezier te laten ontwikkelen. Door middel van beide platformen helpen wij trainers hierbij en tegelijkertijd ontzorgen we hen ook.”

Over VTON
De voetbalmethode van Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland (VTON) is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. Trainers en spelers werken in een jaarplanning samen aan concrete doelstellingen, waarin alle facetten aan bod komen: techniek, tactiek, fysiek en mentaal. De methode ondersteunt meer dan 950 kant-en-klare leuke en leerzame trainingen voor een brede ontwikkeling in een meerjarige leerlijn.

Over Talento
Talento is dé totaaloplossing voor en door trainers, coördinatoren en technische commissies van verschillende voetbalorganisaties. Talento geeft clubs en trainers de mogelijkheid binnen een integraal spelervolgsysteem de prestaties van teams en spelers inzichtelijk te maken. Belangrijke informatie die voor iedereen binnen een club beschikbaar is en eenvoudig gedeeld kan worden. Talento is onderdeel van InterStellar Sports Group.