ROTTERDAM - De allereerste confrontatie tussen Feyenoord en Ajax in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen heeft een ruime overwinning opgeleverd voor de thuisploeg. Op Varkenoord waren de Rotterdammers met 4-1 te sterk.

Met dit verrassende resultaat zijn de Feyenoord-vrouwen niet alleen al vier wedstrijden ongeslagen in hun eerste seizoen op het hoogste niveau, maar tevens gaan zij Ajax voorbij in de stand. Op de zege viel overigens helemaal niets af te dingen want voor het oog van het ruim opgekomen publiek was de thuisploeg heer en meester tegen een apathisch Ajax.

Naars schatting 2000 supporters waren getuige van de "klassieker" en zij zagen Feyenoord zeer sterk starten. In de elfde minuut levert dat een voorsprong op als Jada Conijnenberg een hoekschop controleert en keepster Isa Pothof kansloos laat. Tien minuten voor rust wordt die score verdubbeld als Ajax zwak uitverdedigt en Pia Rijsdijk de bal kan bezorgen bij Maxime Bennink: 2-0. Kort daarna vind Ajax de aansluiting via Nadine Noordam op aangeven van Victoria Pelova.

Wie na de rust een getergd en aanvallend Ajax verwacht komt bedrogen uit, zeker nadat Stefanie van der Gragt direct rood krijgt na een natrappende beweging in de richting van Rijsdijk. In het slotkwartier stelt Feyenoord de verdiende zege veilig. Eerst laat Pothof een afstandsschot van Cheyennne van de Goorbergh glippen en vervolgens zorgt Rijsdijk voor de 4-1. Annouk Boshuizen kan het zich zelfs nog veroorloven een strafschop te missen, maar dat maakt de pret er in Rotterdam niet minder op.