MÜNCHEN - Een sterk opererend Ajax heeft een verdienstelijk punt gepakt op bezoek bij Bayern München.Hierdoor staat Ajax nu samen de Duitsers bovenaan in na twee groepswedstrijden in de Champions League.

Zonder Klaas Jan Huntelaar en Kasper Dolberg, maar verrassend genoeg met Dusan Tadic in de spits keek Ajax al na vier minuten de score. Verdediger Mats Hummels kopte binnen uit een assist van Arjen Robben. De Amsterdammers herstelden zich rap en nadat keeper Neuer eerst nog een poging van Ziyech onschadelijk had gemaaktviel in de 22e minuut de gelijkmaker. Noussair Mazraoui scoorde na een combinatie met Tadic met zijn linker. Dit was tevens de ruststand al had Neuer nog een goede redding nodig op weer een schot van Ziyech.

Ook in de tweede helft kreeg Ajax kansen op een voorsprong via Tagliafico en Van de Beek, maar mocht men ook keeper Andre Onana dankbaar zijn die ternauwernood wist te redden op een inzet van James Rodriguez. In de slotfase was Ajax nog heel dichtbij de zege toen een vrije trap van Lasse Schöne op de lat belandde.

Bayern München - Ajax 1-1 (1-1)
4. Hummels 1-0
22. Mazraoui 1-1

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Wöber, Tagliafico; Van de Beek (75. De Wit), Schöne, Blind; Ziyech, Tadic en Neres (85. Dolberg)