AMSTERDAM - De talentvolle middenvelder Stella van Gils zal na de zomer de overstap maken van Pinoké naar Amsterdam om zich te voegen bij het team van coach Robert Tigges. Hij laat weten: “Ik ben zeer verheugd met de komst van Stella. Stella is een jonge atletische speelster met enorm veel potentie en ambitie. Haar komst is zowel voor de lange als korte termijn een top aanwinst voor onze club en het team! Haar aanvallende en verdedigende skills passen perfect in het spel wat wij met Amsterdam graag willen spelen!”


De 22-jarige speelster maakte mei vorig jaar haar debuut in Oranje en heeft inmiddels 10 interlands op haar naam staan. Ze won goud tijdens het EK 2021 in ons eigen Wagener stadion en ging als reserve naar de Olympische Spelen afgelopen zomer.

Van Gils hockeyt al haar hele leven bij de buurclub. In de jeugd werd ze onder andere Landskampioen in de B en met Dames 1 promoveerde ze naar de Hoofdklasse. De tandheelkunde student maakt het seizoen 2021-2022 af bij Pinoké en sluit in augustus aan bij de selectie van Amsterdam Dames 1.

“Spelen voor Amsterdam lijkt me ontzettend gaaf en een fantastische kans. Na 16 jaar bij Pinoké ben ik toe aan een nieuwe prikkel, met mensen uit de absolute top om mij heen. Het was een emotionele keuze omdat Pinoké mij heel veel heeft gebracht, zowel het team door de jaren heen als de club, en daar ben ik erg dankbaar voor.”

Freeke Moes blijft bij Amsterdam

Goed nieuws ook rondom Freeke Moes. Zij heeft haar contract met Amsterdam verlengd en blijft de komende tijd dus een belangrijk onderdeel van Dames 1. "We zijn ontzettend trots en blij dat Freeke bij ons blijft"!