ALKMAAR - Stefan Smal maakt komend seizoen de overstap van AFC '34 naar Ajax-zaterdag. De Amsterdammers zien in de 23-jarige aanvaller de opvolger van spits Koen Blommestijn die een week eerder gecontracteerd werd door FC Volendam.


Smal maakt daarmee de stap van de 1e klasse naar de 3e Divisie. 'Ik heb altijd de ambitie gehad om op een zo hoog mogelijk niveau te spelen, maar de afgelopen jaren heb ik bewust gekozen voor de 1e klasse om mijn studie af te ronden. Daarbij had ik het bij AFC'34 altijd uitstekend naar mijn zin', aldus Smal. Nu de studie is afgerond en Smal woonachtig is in Amsterdam is de stap naar De Toekomst een logische. mede omdat hij vertrouwen kreeg uit het bericht van trainer Yuri Rose van Ajax-zaterdag. 'Ajax haalt mij als spits en dat is voor mij belangrijk nadat ik de afgelopen jaren op vrijwel elke positie heb gespeeld.'

De aanvaller brak in 2016 vanuit de eigen jeugd door bij de Alkmaarse eersteklasser. In 2018 volgde hij trainer Jethro Abraham naar SV Hoofddorp toen AFC '34 zou stoppen met het zondagelftal. Nadat men alsnog een doorstart maakte keerde Smal na een jaar terug in Alkmaar om komend seizoen de overstap te maken naar Amsterdam.