ZAANDAM - Voor de Dam tot Dam evenementen is organisator Le Champion een samenwerking aangegaan met Sportbedrijf Zaanstad. Zo gaat de stichting, die de sportieve Zaankanter faciliteert, activeert en stimuleert, onder andere een rol spelen in het voorbereiden van kinderen op de Mini Dam tot Damlopen. Verder helpt Sportbedrijf Zaanstad bij het aanbod voor sporters met een beperking en gaan zij wandeltrainingen organiseren in aanloop naar de Dam tot Dam Wandeltocht, gericht op senioren die mee willen doen aan de kortere afstanden. Het gezamenlijke doel is om zo veel mogelijk verschillende leeftijden en doelgroepen op een verantwoorde wijze mee te laten doen aan het grootste sportieve weekend van Nederland, met in totaal 87.000 deelnemers.

Dam tot Dam Weekend

Het Dam tot Dam Weekend, dat dit jaar op zaterdag 16 en zondag 17 september plaatsvindt, is niet meer weg te denken van de Zaanse sportkalender. Of het nu als deelnemer of toeschouwer is, heel Zaanstad komt in actie tijdens dit volksfeest. Het weekend begint op zaterdag met de Dam tot Dam Wandeltocht. Deelnemers aan de 20, 27 en 42 km gaan voor het Paleis op de Dam in Amsterdam van start. De 5 en 10 km beginnen in het Dam tot Dam Park in Zaandam en zijn zeer geschikt voor gezinnen of senioren. In de avond vindt vervolgens de Damloop by night plaats, een 5 Engelse Mijl loop door de verlichte straten van Zaandam. Wheelers (rolstoelatleten) kunnen dit jaar voor het eerst ook meedoen aan dit evenement. Een dag later komen fietsliefhebbers in actie tijdens de Dam tot Dam FietsClassic en staat de traditionele Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam op het programma.

Mini Dam tot Damloop

Kinderen van 4 t/m 13 jaar lopen hun eigen Dam tot Damloop tijdens de mini variant. De samenwerking tussen Le Champion en Sportbedrijf Zaanstad heeft onder andere betrekking op dit onderdeel van het Dam tot Dam Weekend. Ten eerste in de promotie richting alle basisscholen en sportverenigingen in de regio. Ook wordt er samen gekeken hoe het evenement gezonder gemaakt kan worden. Hierin wordt nauw samengewerkt met de organisatie JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). Tenslotte worden er clinics en buitenschoolse trainingen georganiseerd, zodat de jeugd zich goed kan voorbereiden op dit hardloopevenement.

Over Sportbedrijf Zaanstad

Naast de exploitatie van zwembaden, sporthallen en gymzalen in Zaanstad, zijn sportstimulering en brede school activiteiten belangrijke onderdelen van Sportbedrijf Zaanstad. Het doel van Sportbedrijf Zaanstad is alle inwoners van jong tot oud in Zaanstad met plezier te laten bewegen. “Wij zijn verheugd over deze samenwerking met Le Champion om dit grote sportieve evenement voor iedereen toegankelijk te maken binnen zijn of haar mogelijkheden” aldus Ivonne van Tuijl, directeur Sportbedrijf Zaanstad.

Kijk voor meer informatie over de Dam tot Dam evenementen op

www.damloop.nl

.