AMSTERDAM - De vrouwen van Ajax hebben in de achtervolging op koploper FC Twente hard uitgehaald. Op De Tooekomst won de ploeg van trainer Danny Schenkel met liefst 7-0 van PEC Zwolle en blijft met nog twee wedstrijden te gaan op drie punten achterstand staan.

Het werd een makkelijke middag voor de Ajax vrouwen die binnen tien minuten via de jarige Nikita Tromp (20) op voorsprong kwamen. Chasity Grant verdubbelde die voorsprong nog voor rust.

In de tweede helft ging het hard. Nadina Noordam scoorde tweemaal waarmee het duel van alle spanning ontdaan was. Vevolgens deden ook topscorer Romée Leuchter en Tiny Hoekstra een duit in het zakje alvorens Tromp met haar tweede van de middag de zevenklapper voltooide.