ROTTERDAM - De bekerfinale in het zaalvoetbal gaat op tweede paasdag tussen VNS United en Fermonia Boys. In Rotterdam won VNS United vrijdagavond na een spannende strijd van favoriet Hovocubo (6-5). Eerste-divisionist Fermonia Boys wist zaterdag met 4-3 van ZVV Kroeven te winnen.

Zoals gezegd was Hovocubo op basis van de stand in de eredivisie de favoriet, maar de Westfriese ploeg was reeds een week eerder gewaarschuwd toen VNS United in de competitie met 1-2 won in Zwaag. Tijdens de "Final Four" in het Topsportcentrum Rotterdam kwamen de Amsterdammers vrijdagavond weer verrassend sterk voor de dag. Binnen tien minuten kwam VNS United op een 2-0 voorsprong middels treffers van Omar Tissoudali en Jaafar Moussa. Hovocubo was daarna voortdurend de bovenliggende partij, maar de paal en een uitstekende VNS-doelman stonden het geluk in de weg.

Na de pauze kwam Hovocubo alsnog sterk terug en scoorde in kort tijdsbestek tweemaal via Yoshua St. Juste en Mats Velseboer. Bij afwezigheid van coach Sander van Dijk hielp Hovocubo vervolgens nog een paar kansen om zeep en opnieuw toonde VNS United zich wel daadkrachtig voor het doel. Binnen drie minuten scoorde aanvoerde Adil Boukris tweemaal en deed ook Oscar Bouaseada nog een duit in het zakje. Veslseboer maakte zijn tweede van de avond, maar dat deed ook Tissoudali. In de slotminuut volgde nog een come-back van Hovocubo, dat inmiddels met Yoshua St. Juste als meevoetballende keeper speelde, door treffers van Karim Mossaoui en Abdessamd Attahiri. Met nog veertien seconden op de klok kreeg St. Juste zelf de kans op de gelijkmaker, maar mikte naast, waardoor VNS United op maandag opnieuw naar Rotterdam mag afreizen.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie