AMSTERDAM - Excelsior heeft vrijdagavond de tweede uitzege van het seizoen geboekt. De Kralingers van trainer Marinus Dijkhuizen wonnen op Sportcomplex De toekomst met 1-2 van Jong Ajax.

Een terechte overwinning voor de Rotterdammers dat de betere ploeg was. De gasten verzuimden al in de eerste helft op voorsprong te komen met name toen scheidsrechter Kooij naar de stip wees na een overtreding van Hillen op Dallinga. Reuven Niemeyer kreeg de bal vanaf elf minuten echter niet langs keeper Jay Gorter.

Kort na de rust kwam de verdiende voorsprong er wel toen eerst Dallinga de lat raakte en aanvoerder Redouan El Yaakoubi klaar stond voor de rebound. Met een prachtige treffer van Marouan Azarkan viel een kwartier voor tijd de beslissing. Kenneth Taylor wist vanaf de stip nog wel de Amsterdamse eer te redden.