EINDHOVEN - Door met 1-0 van PSV te verliezen moeten de vrouwen van Ajax even pas op de plaats maken in de strijd om de titel door dat het nu een achterstand van zes punten heeft op de ploeg uit Eindhoven. Vrijdagavond zorgde Katja Snoeijs voor de enige goal van de wedstrijd.

De aanvalster van PSV scoorde in de 38e minuut nadat keepster Lize Kop een afstandsschot niet goed onder controle kreeg. Daarvoor was Ajax al een keer goed weg gekomen toen een vlammend schot van Mandy Williams op de lat belandde. De beste kans voor Ajax was op slag van rust voor Vanity Lewerissa maar haar kopbal werd van de lijn gehaald door Naomi Pattiwael.

In de tweede helft verhoogde Ajax de druk steeds meer en verdedigster Lucie Akkerman werd zelfs als een soort stormram gebruikt om de gelijkmaker te forceren. PSV-keepster Sarasola ontpopte zich echter als uitblinkster en hield de thuisploeg op de been waardoor PSV koploper blijft in de Eredivisie vrouwen. ADO Den Haag neemt nu de tweede plaats over met vijf punten achterstand gevolgd door Ajax.