AMSTERDAM - De Ajax Vrouwen hebben zich ten koste van Feyenoord geplaatst voor de finale van het KNVB-bekertoernooi. De ploeg van Suzanne Bakker won op De Toekomst na verlenging: 2-1.

Ajax had meer balbezit, maar gaandeweg kreeg ook Feyenoord kansen, zo trof Van Kerkhoven de paal. Hoekstra schoof kort voor de pauze simpel de 1-0 binnen na een mispeer van Van der Sluis. Feyenoord kwam via Van Kerkhoven,die handig uit de draai scoorde, langszij.

De vijfvoudig bekerwinnaar ging voor de zege en vond die in de verlenging. De Graaf hield de sterk spelende Grant vast en Spitse benutte de strafschop. De Graaf had even later de gelijkmaker op de schoen, maar Van Eijk keerde met enig geluk haar schot. Vanavond weet Ajax wie de tegenstander wordt in de finale als Excelsior en Fortuna Sittard elkaar treffen in de andere halve finale.