AMSTERDAM - De vrouwen van Ajax hebben zich als eerste Nederlandse club ooit geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Dankzij een 2-1 overwinning op AS Roma in de Johan Cruijff Arena Arena werd het zelfs gedeeld eerste met Pars St. Germain in de "poule des doods". Naast AS Roma werd ook topploeg Bayern München uitgeschakeld.

Ajax stond weinig kansen toe tegen de iets betere Italiaansen, maar stond niet op te letten bij het verdedigen van hoekschoppen. Drie keer mocht Bartoli ongehinderd koppen. De eerste werd gered, de derde belandde op de lat, maar tussendoor kopte ze ook raak. Pal voor rust schoot Tiny Hoekstra, na prima werk van Yohannes,de bal feilloos in de verre hoek en was het gelijk.

Na de rust ging Ajax op jacht naar meer en werd daar uiteindelijk voor beloond. In de slotfase viel de verlossende winnende treffer toen bij een corner Kramzar de bal in eigen doel kopte: 2-1.