AMSTERDAM - Ajax heeft in de eerste wedstrijd van de play-offs in de Conference League op het nippertje gelijk gespeeld tegen het Noorse Bodø Glimt. Met de 2-2 mochten de matig spelende Amsterdammers zich zeer gelukkig prijzen. De return is over een week in Noorwegen.

Albert Grønbæk brak in de Johan Cruijff ArenA al na zeventien minuten de ban. De middenvelder schoot na een knappe aanval in de korte hoek raak. De regerend Noors landskampioen, speelde zich meermaals kinderlijk eenvoudig door de Ajax-defensie.

Na rust maakte diezelfde Grønbæk na een fout in de opbouw van Tristan Gooijer de 0-2, waarmee de wedstrijd beslist was. Voor rust kreeg de in de basis gestartte Chuba Akpom een grote kans voor Ajax en na rust waren diezelfde Akpom en Brobbey dichtbij, maar Amsterdamse goals bleven lang uit. De ploeg van John van 't Schip leek een kansloze nederlaag te leiden, maar in de blessuretijd kwam het dankzij een benutte strafschop van invaller Branco van den Boomen en een knap lobje van Steven Berghuis toch nog op 2-2.