AMSTERDAM - De vrouwen van Ajax hebben zich gerevancheerd voor de nederlaag die men eerder dit seizoen bij Feyenoord leed (4-1). Op De Toekomst wist de ploeg van trainer/coach Danny Schenkel ditmaal met 2-0 te zegevieren waardoor de Amsterdammers als koploper de winterstop ingaan.

Romée Leuchter kroonde zich tot matchwinnaar door beide doelpunten voor haar rekening te nemen. De van PSV overgekomen aanvalster komt daarmee al op elf goals dit seizoen.

Overigens vielen die beide goals pas na de rust want de eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Beiden ploegen speelden rommelig en vaak te gehaast en probeerden het met schoen uit de tweede lijn die nodige precisie misten.

Vijf minuten na de rust werd de ban gebroken toen Liza van der Most werd gevloerd door Robine de Ridder. Romée Leuchter toonde zich vervolgens koelbloedig vanaf de strafschopstip. Een paar minuten later was het opnieuw raak toen Leuchter werd weggestuurd door Sherida Spitse. Met een knap diagonaal schot verschalkte ze vervolgens keepster Weimar: 2-0. Ajax speelde hierna het duel gecontroleerd uit, mede omdat Feyenoord niet meer bij machte was om aanvallend nog wat uit te richten.