AMSTERDAM - Twee late treffers van Nikolas Afragiotis hebben FC Dordrecht drie punten bezorgd op bezoek bij Jong Ajax. De thuisploeg stond lang op een voorsprong, maar de Dordtse spits wist in de laatste zes minuten de tot dan onpasseerbare Jay Gorter twee keer te kloppen.

Gorter was één van de uitblinkers net als zijn collega aan de overkant Liam Bossin. Waar het met de rust nog 1-0 was, Max de Waal scoorde uit een voorzet van Giovanni, had het ook zomaar 2-2 of 3-3 kunnen staan. Zo kreeg Agrofiotis ook in de eerste helft al kansen, maar stond Gorter enkele malen in de weg, hetzelfde deed Bossin bij een drietal kansen voor de thuisploeg.

Vlak nadat Suray een kans op de gelijkmaker had gemist kreeg Jong Ajax de kans de stand te verdubbelen. Rasmussen wist de riante mogelijkheid echter niet tot doelpunt te promoveren. Tien minuten voor tijd ligt Gorter weer in de weg bij een poging van Miceli, maar uiteindelijk moet de Purmerendse doelman toch capituleren. Uit een lange bal van Van Huizen weet Agrofiotis nu wel te scoren en dat doet hij in de slotminuut nogmaals door de bal hard in de kruising te rammen: 1-2.