AMSTERDAM - Voor het eerst in de historie is de titel van de Jupiler League naar een beloftenteam gegaan. Zaterdagavond wist Jong Ajax het kampioenschap te pakken na een 2-1 overwinning op MVV.

Het was nog lang spannend op De Toekomst omdat de ploeg van trainer/coach Michael Reiziger lange tijd tegen een achterstand aankeek. Met Fortuna Sittard op de hielen dat tegelijkertijd een voorsprong nam tegen Jong PSV nam de spanning al meer toe. De ontlading was daarom des te groter toen achtereenvolgens Kai Sierhuis en Cassiera de Ajax-beloften op voorsprong schoten, en deze werd niet meer weg gegeven.

'Het jaar begon verschrikkelijk, maar deze is echt voor Nouri. We zullen hem nooit vergeten. Hij heeft iedereen hier mooie avonden bezorgd', zei Jong Ajax-aanvoerder Leon Bergsma vlak na het kampioensduel op Sportpark De Toekomst tegen FOX Sports.

Ook trainer Reiziger haalde het drama rond Nouri nog even aan en roemde de mentaliteit van zijn ploeg: 'Het jaar begon zwaar, maar daarna hebben we het als team geweldig opgepakt en dat leidt tot dit mooie resultaat. Ik geniet hier enorm van. We hebben een goed seizoen achter de rug, de jongens hebben het fantastisch gedaan. Meer woorden heb je niet nodig.'