AMSTERDAM - Jong Ajax heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter FC Eindhoven verloren. Een zeer zwakke start waarin de ploeg van trainer Michael Reiziger al binnen een kwartier tegen een 0-2 achterstand aan keek brak de ploeg uiteindelijk op.

Na tien minuten kon Alvin Daniels namens de gasten uithalen en nog geen drie minuten later was het verdediger Colin Seedorf die voor de tweede Eindhovense treffer zorgde.De thuisploeg probeerde zich te herstellen en ging vol in de aanval, maar werkelijk alle geluk ontbrak. Kaj Sierhuis had hierbij de ideale mogelijkheid om de aansluiting te vinden, maar zijn strafschop belandde op de lat. Nadat Ajax uit vele mogelijkheden dus niet wist te scoren viel het vonnis een paar minuten voor tijd toen Elton Kabangu uit een counter de 0-3 op het scorebord bracht.

Jong Ajax - FC Eindhoven 0-3 (0-2)
10. Daniels 0-1
13. Seedorf 0-2
84. Kabangu 0-3