AMSTERDAM - De Britse international Lee Morton verbindt zich vanaf het komende seizoen aan de Amsterdamse Hockey & Bandy Club (AH&BC). Morton, een multifunctionele speler die uitkomt voor Schotland en Groot-Brittannië, voegt zich bij de club na een al succesvolle carrière in het Verenigd Koninkrijk.


Afgelopen jaar heeft Morton Groot-Brittannië geholpen zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Parijs 2024. Hij heeft daarnaast ook een uitgebreide staat van dienst bij het Schotse nationale team en was aanvoerder op het Europees kampioenschap hockey 2023.

In het clubhockey speelt Morton voor The Old Georgians -nadat hij eerder voor Reading uitkwam- en heeft hij met twee league-titels, een Engelse beker en drie indoor titels al verschillende grote successen geboekt. Met The Old Georgians was Morton onlangs nog actief op de EHL in het Wagener Stadion.

De komst van Morton naar AH&BC wordt gezien als een stevige basis voor de toekomst van het eerste Heren-team. Toekomstige coach Rick Mathijssen kijkt ernaar uit om de energieke Morton in het tenue van AH&BC te zien spelen.

Ook Joris Albers, Tophockey bij AH&BC, reageert enthousiast op de komst van Morton: "Lee is een onverstoorbare, multifunctionele speler met techniek en loopvermogen. Hij is een topsporter met internationale ervaring die het team komt versterken, omdat hij aanvallende intenties heeft en gewend is om de mouwen op te stropen."