LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft zaterdag een unieke kans laten liggen om weer wat dichterbij koploper Almere City FC te komen. In de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax stond de ploeg van Henk de Jong lang op voorsprong, maar kreeg men in de laatste tien minuten het deksel op de neus (2-3).

Jong Ajax begon uitstekend aan de lastige uitwedstrijd tegen de Friezen. Na een solo scoorde Kenneth Taylor met een droge schuiver de openingstreffer. Na een kwartier kwam de thuisploeg via Mees Hoedemakers op gelijke hoogte, zijn afstandsschot verdween in de bovenhoek achter keeper Scherpen. Michael Breij zette Cambuur enkele minuten later zelfs op voorsprong na een assist van Jamie Jacobs. Jong Ajax miste daarna het geluk bij een vrije trap van max de Waal die op de lat eindigde.

SC Cambuur kreeg in de tweede helft een aantal mogelijkheden om de score uit te breiden onder meer via topscorer Robert Mühren, doch de spits had zaterdag het vizier niet op scherp. In de slotfase bracht Devyne Rensch de Amsterdammers op gelijke hoogte na een hakbal van Sontje Hansen. Uit een corner kopte invaller Enric Llansana even later zelfs de 2-3 voor Jong Ajax tegen de touwen. De overwinning voor de ploeg van Mitchell van der Gaag kwam hierna niet meer in gevaar.