AMSTERDAM - Operationeel directeur Rutger Arisz heeft besloten om per 1 juli 2019 bij Ajax te vertrekken. Dit heeft hij de Raad van Commissarissen (RvC) recent laten weten. De RvC heeft na goed overleg hiermee ingestemd. Arisz was sinds december 2016 in dienst van Ajax.

RvC-voorzitter Leen Meijaard: “De heer Arisz heeft sinds zijn aanstelling meerdere complexe dossiers aangevat en resultaat geboekt. Daarnaast heeft hij leiding gegeven aan afdelingen die ondersteunend zijn aan voetbal. Daar zijn wij hem dankbaar voor. Zijn werkzaamheden worden, in elk geval voorlopig, verdeeld onder de overige vier directieleden. Wij wensen hem succes in zijn verdere loopbaan.”

Rutger Arisz: “Mijn vertrek bij Ajax komt op een moment dat het goed gaat met onze club. De toekomst van de club is ook veelbelovend. Ik heb de afgelopen jaren bijgedragen aan de verdere professionalisering van de organisatie en een strategie neergelegd als stevige basis waarop verder kan worden gebouwd. De afgelopen jaren heb ik veel mooie momenten van onze club van dichtbij meegemaakt. Ik ben trots en vereerd aan de hoogtepunten te hebben mogen bijdragen en de dieptepunten te helpen kunnen verzachten. Het is nu voor mij een logisch moment om het stokje over te dragen en een nieuwe stap in mijn carrière te maken. Ik wens Ajax het allerbeste.“