AMSTERDAM - Lekker schaatsen in het Olympisch Stadion? Dat kan vanaf 19 januari tot 28 februari op de Coolste Baan van Nederland. Rookvrij, want het is niet toegestaan te roken naast de baan of bij de ingang.

Amsterdam wil dat alle kinderen rookvrij op kunnen groeien. En daar hoort ook een rookvrije sportomgeving bij. Vanaf dit jaar worden de ligweides van de gemeentelijke buitenzwembaden rookvrij, zullen alle sportactiviteiten die door de gemeente worden georganiseerd rookvrij zijn en mogen medewerkers niet in het zicht van de kinderen roken.

Rookvrije sportomgeving

Ook gaat de gemeente ondersteuning geven aan verenigingen om tot een rookvrij beleid te komen, zodat in de toekomst alle sportparken rookvrij zijn. Tot nu toe zijn er in Amsterdam vijf verenigingen over gegaan tot een rookvrije afspraak voor het buitenterrein. Daarnaast hebben verschillende verenigingen interesse getoond om dit ook binnen hun vereniging te in te voeren.

WK allround

Van 9 t/m 11 maart vindt op de Coolste Baan het WK allround plaats, mét kans op het 10e WK allround goud van Sven Kramer! Bijzonder, want 125 jaar geleden werd Jaap Eden in Amsterdam de eerste WK allround kampioen ooit.

En wilt u toch een sigaretje opsteken? Dan kunt u doen op een afgescheiden, uit het zicht van het publiek, rookgedeelte naast de entree.

Meer informatie

www.decoolstebaanvannederland.nl