AMSTERDAM - Rochelle Poepon vervolgt haar loopbaan bij Excelsior Barendrecht. De achttienjarige aanvalster annex verdedigster komt over van de amateurs van SC Buitenveldert. Poepon wordt sinds kort vertegenwoordigd door Stefano van Delden en is de derde speelster van zijn management die de komende zomer de overstap van SC Buitenveldert naar een profclub maakt. Poepon kwam in het verleden uit voor Geuzen/Middenmeer en SV Ouderkerk.

Poepon is de jongere zus van Rydell, die tegenwoordig uitkomt voor het Turkse Gazisehir Gaziantep en in het verleden speler was van onder meer Ajax, Willem II, Sparta Rotterdam, De Graafschap, NAC Breda en ADO Den Haag. Poepon staat bekend als een groot talent en was op haar zestiende al basisspeelster bij Buitenveldert. Ook ADO Den Haag en Feyenoord wilden Poepon graag op stage hebben, maar zei wees hun af en koos voor Excelsior Barendrecht.

Naast Poepon, maakt ook Michelle Oussoren de overstap van SC Buitenveldert naar Excelsior Barendrecht. De Amsterdamse amateurclub ziet tevens Chloe Bruning volgend seizoen niet meer terug. Zij verruilt SC Buitenveldert voor een avontuur bij Jong Feyenoord.