AMSTERDAM - De 228-voudige international Robbert Kemperman kiest na tien seizoenen Kampong voor een nieuwe uitdaging bij Amsterdam Heren 1. De 31-jarige middenvelder maakte 14 jaar geleden als de op één na jongste speler ooit, zijn debuut in het Nederlands Elftal. Met een flinke erelijst bij zowel Oranje als Kampong en zijn befaamde backhand is hij een mooie aanwinst voor Amsterdam.

Kemperman startte zijn hockeycarrière bij Union in Nijmegen, en kwam via Den Bosch en het Duitse Rot-Weiss Köln bij de Utrechts club Kampong. Met die club werd hij onder andere twee keer Landskampioen én won hij de EHL. Kemperman, die samen met zijn vriendin en oud-Amsterdam speelster Sophie Polkamp binnenkort een kindje verwacht, is blij met de overstap: “Na zoveel mooie jaren bij Kampong was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Er staat een mooi, jong team bij Amsterdam en de ambities zijn groot. Ik hoop dat ik met mijn ervaring van waarde kan zijn voor het team en kijk uit naar deze nieuwe fase in mijn carrière ”.


Na de winterstop maakt Kemperman het seizoen af bij Kampong, om na de zomer van 2022 aan te sluiten bij het team van coach Alexander Cox. Cox heeft Kemperman ook al een aantal jaar gecoacht bij Kampong en is blij met de transfer: “Ik ben heel blij met de komst van Robbert. Voor mij is hij de complete middenvelder. Offensief en defensief sterk. Door zijn inzicht, techniek en ervaring is hij een dirigent op het middenveld. En ik weet uit ervaring wat zijn persoonlijkheid toevoegt aan een team.”.