ALKMAAR – Zaalvoetballiefhebbers mogen zich weer verheugen op een geweldige afsluiting van 2017. Voor de 43e keer vindt het Handsome Eight toernooi plaats, en ook dit jaar heeft organisator Peter Koch het voor elkaar gekregen om de vorige editie te overtreffen. Waar toeschouwers tot vorig jaar één avond konden genieten, is het evenement ditmaal uitgebreid naar twee speelavonden. Als klap op de vuurpijl heeft Koch het paradepaartje wederom naar Alkmaar weten te krijgen, Ricardinho.

Wanneer Peter Koch praat over de voorgaande edities komen er vele grote namen voorbij. De grootste in het rijtje is Edwin Grunholz. “De beste zaalvoetballer die Nederland ooit heeft gehad en zal krijgen” vertelt Koch. “Hij heeft het toernooi zeven keer gewonnen, en is samen met ‘Issy’ Hamdaoui recordhouder. Door Grunholz is het toernooi nog groter en bekender geworden”. Toch is Grunholz niet de enige naam die voorbij komt. “Daarna volgden vele sterren. Onder meer John de Bever en Jermaine Vanenburg. Iedereen kent het toernooi, het nadeel hiervan is dat het moeilijk is om het toernooi te overtreffen” aldus de organisator die toch probeert om de voorgaande edities te overtreffen.

Ricardinho
Om die voorgaande edities te overtreffen reisde Peter Koch voor het tweede jaar op rij af naar Spanje om Ricardinho hoogstpersoonlijk uit te nodigen voor het Handsome Eight Toernooi. “Hij speelt op geen enkel toernooi in Europa. Dus dit is uniek voor Nederland, en Alkmaar” vertelt Koch, die de komst van de ster vorig jaar succesvol zag uitpakken. “Vorig jaar een waanzinnig succes. Toen was de Franse nationale ploeg er ook”. Het was een belangrijke reden om ook dit jaar de komst van de speler van het Spaanse Inter Movistar vast te leggen. In zijn team, genaamd ‘Ricardinho all-stars’ doen onder meer twee à drie spelers uit Antwerpen mee. Ook Ismael Hamdaoui maakt deel uit van het sterrenteam. “Daarnaast komen de kampioenen uit Frankrijk (Acces Futsal) en Duitsland (HSV Panthers)” voegt de bevlogen organisator er aan toe. Met ‘T Knooppunt en Hovocubo behoren ook toonaangevende ploegen uit Nederland tot het ijzersterke deelnemersveld.

In tegenstelling tot vorig jaar heeft Koch ervoor gekozen om het toernooi, wat is uitgegroeid tot het grootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland, uit te breiden naar twee dagen. De toeschouwers kunnen zo langer genieten van de kampioenen van Frankrijk, Duitsland en Nederland. Bovendien wordt er een week voorafgaand aan het Handsome Eight toernooi een kwalificatietoernooi georganiseerd in de Caland sporthal in Amsterdam.

Stoppen
Kijkend naar de toekomst, heeft Koch wel een eindpunt. “Mijn idee is al een hele tijd om het 45 jaar te doen. Dus hierna nog twee keer. Misschien geef ik het dan over, en anders is het na 45 edities Handsome Eight mooi geweest. Ik kan terugkijken op een schitterende periode met al die sterren en al die kampioenen”.

Kijk voor meer informatie over het toernooi, en de kaartverkoop op www.futsalgala.com