AMSTERDAM - De TCS Amsterdam Marathon werkt dit jaar samen met KWF Kankerbestrijding om zoveel mogelijk geld op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek in het Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam. Op dit moment hebben 173 hardlopers zich aangemeld voor het hardloopinitiatief Ren tegen kanker. Alle lopers die zich via KWF inschrijven én minimaal € 500 aan sponsorgeld ophalen, worden beloond met een gratis startbewijs. Zo staat er nu al, met nog vijf maanden te gaan tot het evenement, een bedrag van ruim € 75.000 op de teller. De 45e editie van de TCS Amsterdam Marathon staat gepland voor zondag 17 oktober 2021.

Opbrengst naar Cancer Center Amsterdam
Sinds de editie van 2011 wordt er tijdens de TCS Amsterdam Marathon al geld opgehaald voor onderzoek naar kanker. De afgelopen tien jaar was het Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam verbonden als goede doel aan het evenement en ook nu blijven zij binnen deze nieuwe samenwerking met KWF Kankerbestrijding betrokken. Sportorganisatie Le Champion hecht er waarde aan dat de volledige opbrengst wordt gebruikt voor kankeronderzoek in Amsterdam, de stad waar de marathon zelf ook plaatsvindt.

Jurian en Barry rennen tegen kanker
Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Zo ook Jurian. Machteloos toekijken toen zijn schoonzusje kanker kreeg, dat kon hij niet. "Liesbeth is 29 en haar zoontje Senn was net vier maanden toen ze op kerstavond hoorde dat ze acute lymfatische leukemie heeft. Niet te bevatten!" Daarom komt Jurian samen met buurman en goede vriend Barry in actie: "Wij rennen vier uur lang tegen kanker, Liesbeths wereld staat weken, maanden, misschien wel jaren stil."

Met hun eigen Ren tegen kanker-actiepagina gaat geld ophalen heel makkelijk. "Ons team 'Leuke Liesje' heeft een vrij groot netwerk, en we hebben de link van de actiepagina met veel mensen gedeeld. De donaties stroomden binnen, in een korte tijd heb ik al ruim € 3.600 opgehaald en staan we als team op € 12.000. En dit is slechts het begin!" Lees het hele verhaal van Jurian op de website van KWF.

Inschrijven via KWF
Alle lopers die zich via KWF inschrijven voor de TCS Amsterdam Marathon en minimaal € 500 aan sponsorgeld ophalen, krijgen onder andere een gratis startbewijs. Voor iedereen die liever geen minimumbedrag aan sponsorgeld wilt ophalen, is het ook mogelijk om een actiepagina op www.rentegenkanker.nl/amsterdam aan te maken. Het startbewijs voor de TCS Amsterdam Marathon dient men dan zelf aan te schaffen. Inschrijven is mogelijk voor de hele marathon, halve marathon of 8 km. Alle Ren tegen kanker-lopers worden door KWF gesteund in het ophalen van donaties met tips, tricks en mooie voorbeelden.

Meer informatie: www.tcsamsterdammarathon.nl/goede-doel