AMSTERDAM - Reiger Boys heeft op bezoek bij degradatie kandidaat ZSGO/WMS met 1-2 weten te zegevieren. De eindstand, die al bij de rust was bereikt, betekende de achtste overwinning op rij voor Reiger Boys dat zich in de middenmoot heeft weten te vechten.

In Amsterdam kwam Reiger Boys al in de tiende minuut op een 0-1 voorsprong Martijn Grooff wist de score te openen, maar zal weinig blijdschap hebben gehad toen de thuisploeg de stand gelijk trok. Een minuut later trof aanvaller Timo Krab doel waarmee er een 1-2 ruststand werd ingenomen.

Coach Marc van Wonderen, die bezig is aan zijn laatste seizoen, zal met veel blijdschap hebben gekeken naar zijn ploeg die de voorsprong wist vast te houden. Voor ZSGO/WMS coach Murat Böke viel er een stuk minder te genieten, aangezien de ploeg vijf punten achterstand heeft op de veilige tiende positie. De voorsprong op de directe degradatie plaats is met acht punten vooralsnog te groot om daar voor te vrezen, temeer omdat hekkensluiter Zeemacht volgend seizoen verhuisd naar het zondagvoetbal en dus weinig zal geven om de eindklassering dit seizoen. De 8-3 nederlaag op ZCFC is hier een duidelijk voorbeeld van.

Reiger Boys heeft weinig meer om voor te spelen. De Heerhugowaarders staan acht punten voor op de gevarenzone, maar de achterstand op de nummer drie is met zes punten vooralsnog ook nog te groot om te hopen op een mooie eindklassering.