AMSTERDAM - Op zaterdag 11 februari reist Topjudo Amsterdam met een historisch groot aantal judoka's af naar Den Haag voor het Nederlands Kampioenschap onder de 18 jaar. Maar liefst 19 Amsterdamse judoka's gaan de strijd aan om de nationale titel.

Op zondag 29 januari jl. werd in Beverwijk het Noord-Hollands kampioenschap voor judoka's onder de 18 jaar gehouden. Met lef en volharding vochten maar liefst 18 Amsterdamse judoka's (9 dames en 9 heren) zich naar een plek op het podium en plaatsten zich daarmee voor het Nederlands Kampioenschap -18 dat over twee weken wordt gehouden in Den Haag. Deze lichting wordt aangevuld met Xanne van Lijf die als Nederlands kampioen van 2022 al was geplaatst. TopJudo Amsterdam ging nog niet eerder met zo'n grote groep judoka's onder de 18 jaar naar het NK.

Hoofdcoach TopJudo Amsterdam Pieter Roos: 'Ik ben ontzettend trots op deze geweldige teamprestatie. Niet alleen heeft bijna onze hele selectie zich voor het NK geplaatst, ook de teamspirit was vandaag geweldig. Deze kanjers hebben er keihard met elkaar voor getraind en het is mooi dat dit zijn vruchten afwerpt. Dat de NK-deelnemers hun roots hebben bij maar liefst 8 verschillende clubs laat ook mooi zien dat het Amsterdamse judo op de kaart staat.'

De judoka's van TopJudo Amsterdam die afgevaardigd zijn om naar het NK te gaan, met daarbij hun behaalde plaats het Noord-Hollands kampioenschap:

Dames

🥇Indy Pannengieter - 44kg Judo Academie Amsterdam

🥈Csillag Kolczonay - 48 kg Judoschool Van Heest

🥇 Zeta Waitz - 52 kg Kodokan

🥉Thalia Perrakis - 52 kg Judo Academie Amsterdam

🥉 Sophie Mollink - 57 kg Judoschool Van Heest

🥈Summer Schellevis - 63 kg Toradoshi

🥉Shakti Goudswaard - 63 kg Judoschool Van Heest

🥇Kiki Jacobs - 70 kg Judoschool Van Heest

🥈 Marissa Meijn - 70 kg Hikari

Xanne van Lijf (reeds geplaatst) - 70 kg Karel Gietelink

Heren

🥉Daan Limpens - 46 kg Judo Academie Amsterdam

🥈Mats Wilbers - 46 kg Judoschool Van Heest

🥉Bagrat Gharibyan - 50 kg Sportcentrum Pleizier

🥇Midas van Huijstee - 60 kg Judoclub Landsmeer

🥈Casimir Colomb Dunant - 60 kg Judo Academie Amsterdam

🥉 Angelo Eskander - 60 kg Judoclub Landsmeer

🥈 Arseny Eskander - 66 kg Judoclub Landsmeer

🥈 Kynan Dobbelaer (mid NL) - 73 kg Van der Kamp Sport

🥇 Tijmen de Hen - 81 kg Judoschool Van Heest

Over TopJudo Amsterdam

TopJudo Amsterdam is opgericht in 2010. Vanuit meer dan 10 judoclubs uit de regio komen de meest ambitieuze judotalenten naar TopJudo Amsterdam om daar samen te trainen en beter te worden. Ze volgen daar een intensief programma, maar blijven daarnaast ook lid van hun eigen club. Sinds mei dit jaar is TopJudo Amsterdam verkozen tot een van de zestien talentpartners van de Judo Bond Nederland. Daarnaast is TopJudo Amsterdam aangesloten bij het Amsterdams Talent programma van Topsport Amsterdam. Via dit programma kan TopJudo Amsterdam gebruikmaken van de begeleidingsfaciliteiten van Topsport Amsterdam.

De aangesloten judoclubs zijn: Judo Academie Amsterdam, Judoschool van Heest, Judoschool Landsmeer, Toradoshi, Onaiji, Sportcentrum Pleizier, Hikari, Karel Gietelink, Kentchutai‍ , Van de Kamp Sport en Budoschool Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op www.topjudoamsterdam.nl