AMSTERDAM - De Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax draagt Jan van Halst voor als nieuw lid van de RvC. Het betreft een voordracht tot benoeming voor de duur van drieënhalf jaar, tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2026. De voordracht heeft de steun van de Ondernemingsraad van AFC Ajax NV en de vereniging Ajax als grootaandeelhouder.

Jan van Halst (20 april 1969) kwam als profvoetballer onder meer uit voor Ajax, FC Twente, Vitesse en FC Utrecht. In Amsterdamse dienst won hij in het seizoen 1999/2000 de landstitel en de KNVB beker. Na zijn voetballoopbaan bekleedde Van Halst, verdeeld over twee periodes, management- en directiefuncties bij FC Twente en was hij commercieel directeur bij sportmarketingbureau SportFive. De voormalige middenvelder is als mede-eigenaar actief bij trainings- en coachingsbedrijf Be Robin en voetbalanalist bij Ziggo Sport.

Over de voordracht van Van Halst wordt besloten op een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) die wordt gehouden op vrijdag 26 mei 2023 om 14.30 uur Johan Cruijff ArenA. Tijdens deze BAVA treedt commissaris Peter Mensing af. In april 2016 trad Mensing toe tot de RvC van Ajax. In november 2019 werd hij herbenoemd voor een nieuwe termijn. Mensing gaf afgelopen jaar te kennen plaats te zullen maken zodra de zogeheten ‘voetbalcommissaris’ benoemd wordt.