MARKEN - Bij de start van de competitie in de Tweede Klasse A van het zaterdagvoetbal zijn Marken en HBOK een puntendeling overeen gekomen. Voor de thuisploeg is dat op zich een knap resultaat tegen de gedoodverfde favoriet voor de titel.

Het moet ook gezegd worden dat de gasten het meeste recht op de zege had, maar de concentratie en strijdlust die Marken liet zien verdiende toch ook een puntje. Drie minuten voor de rust kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong toen Luke de Waart zich handig ontdeed van zijn directe bewaker Bram Wiedijk: 1-0.

Kort na de rust was het duel alweer in evenwicht. Tijs Klaver moest aan de noodrem trekken toen de snelle Nevirio Kasanwirjo er vandoor ging en de net ingevallen Jeffrey Bok zorgde vanaf elf meter voor de 1-1. Marken moest daarna alle zielen bijzetten om HBOK van zich af te houden, maar die wisten het doel zelfs met acht minuten blessuretijd niet meer te vinden.