EINDHOVEN - Na de eerste speeldag van de play-offs in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen is PSV de nieuwe koploper. De ploeg van Rick de Rooij won net als een week eerder, in de halve finale van de beker, van Ajax. Op De Herdgang waren de Brabanders nu met 3-1 te sterk.

PSV stond na een half uur al op een comfortabele 3-0 voorsprong en dat was vreemd gezien het spelbeeld. Ajax was namelijk van meet af de betere ploeg, had het middenveld in handen, maar gaf het in kort tijdsbestek op onverklaarbare wijze weg. Na een kleine twintig minuten liet men Naomi Pattiwael vrij staan die de 1-0 achter keepster Claire Dinkla schoot en vervolgens ging Kay-Lee de Sanders de fout in tegen Joëlle Smits die vervolgens vanaf de strafschopstip de 2-0 maakte. Kort na de aftrap levert Ajax vervolgens de bal snel weer in en wordt opnieuw Smits in stelling gebracht. De spits rondde opnieuw af en is nu met 44 doelpunten all-time topscorer van PSV. Na een overtreding van Anouk Nouwen op Vanity Lewerissa krijgt ook Ajax een strafschop welke feilloos wordt benut door Nikita Tromp.

Na de rust wordt er vervolgens een Ajax-storm verwacht, maar PSV blijkt nu de zaakjes verdedigend en op he middenveld uitstekend op orde te hebben en geeft nauwelijks nog iets weg. Door de overwinning en het gelijke spel van FC Twente bij ADO Den Haag is PSV nu de koploper met twee punten voorsprong op FC Twente en drie op Ajax.

PSV - Ajax 3-1 (3-1)
18. Pattiwael 1-0
28. Smits (pen.) 2-0