ROTTERDAM - PSV heeft in een aantrekkelijke finale tegen Ajax voor de 10de keer de KNVB-beker gepakt. Na drie verloren finales tegen Ajax was het nu in de Rotterdamse Kuip wel te sterk voor de Amsterdammers: 2-1.


Het begin was al voor PSV, dat een doelpunt van Eran Zahavi afgekeurd zag worden vanwege buitenspel. Daarna golfde het spel op en neer in een hoog tempo met regelmatig opstootjes waarbij scheidsrechter Makkelie veel toeliet. Het aantal kansen bleef echter laag. De eerste mogelijkheid van Ajax leverde wel directe een treffer op. Ryan Gravenberch scoorde met een schot na een combinatie met Klaassen. Ajax gunde vervolgens de bal aan PSV, maar de ploeg van Roger Schmidt haalde voornamelijkr het tempo uit het duel en kon niet gevaarlijk worden.Vanuit het niets scoorde Ajax wederom, maar de goal van Mazraoui ging op aangeven van de VAR wegens buitenspel van Tadic niet door.

Pal na rust zette PSV het duel in kort tijdsbestek op z'n kop. In een mum van tijd scoorden Gutiérrez met een kopbal en Gakpo na zwak verdedigen van Alvarez. Ajax oogde even aangeslagen, maar kreeg nieuwe energie van een afgekeurde goal van Klaassen. Er volgde een stormloop op het Eindhovense doel, met onder meer een schot van Tadic op de paal. PSV kwam die fase zonder kleerscheuren door en was zelf in het slotkwartier gevaarlijk in de counter. Invallers Bruma en Vertessen hadden de derde goal op hun schoen, maar schoten respectievelijk naast en op de paal. Ondanks die missers bleef PSV op de been.