EINDHOVEN - De vrouwen van PSV hebben zich zondagmiddag ten koste van Ajax geplaatst voor de finale van de KNVB-Beker. Op De Herdgang klopte de ploeg van Rick de Rooij de Amsterdamse titelhouder met het kleinst mogelijke verschil (1-0).


Het enige doelpunt viel na tien minuten toen een voorzet van Romée Leuchter niet goed werd beoordeeld door keepester Lize Kop, wellicht door de laagstaande zon, en pardoes in het doel verdween. Daarvoor had Ajax al een kansje gehad via Stefanie van der Gragt, aanvoerster bij afwezigheid van Marjolijn van den Bighelaar, wiens kopbal uit een vrije trap van Sherida Spitse net voor de lijn gekeerd werd. Na de 1-0 van Leuchter, die overigens het eind van de eerste helft niet haalde en met een blessure uitviel, probeerde Ajax het wel, maar dit gebeurde zonder al teveel overtuiging. De beste kans van de wedstrijd was zodoende zelfs voor PSV toen topscorer Joëlle Smits kon profiteren van een foute pass van Kop, maar over mikte.

Het duel haalde nooit het niveau van de andere halve finale tussen FC Twente en ADO Den Haag, maar bleef wel tot het eind spannend. Uiteindelijk wist de thuisploeg de nipte zege over de streep te trekken en zullen op 5 juni in het Yanmar Stadion in Almere uitkomen tegen ADO Den Haag dat gisteren met 2-3 te sterk was voor FC Twente.