VOLENDAM - FC Volendam kan de Eredivisie ruiken nadat men zaterdagmiddag van Jong Ajax wist te winnen (3-1). De Volendammers profiteerden van een nederlaag van FC Eindhoven een dag eerder en staan nu zeven punten voor op de nummer drie. Komende vrijdag kan de Jonk-equipe de promotie bewerkstelligen in een uitwedstrijd bij FC Den Bosch om zo samen met FC Emmen, dat gisteren de promotie al veilig stelde, naar de Eredivisie te gaan.

FC Volendam moest wel eerst even wakker geschud worden, want Christian rasmussen scoorde al na drie minuten voor Jong Ajax. De thuisploeg nam het initiatief over en kreeg een handvol kansen. Oristiano was dichtbij, maar mikte naast. Toch viel de gelijkmaker nadat Daryl van Mieghem werd neergehaald door Nordin Musampa. Robert Mühren toonde zich koelbloedig vanaf elf meter. Scheidsrechter Van Eijk hielp de thuisploeg vervolgens een handje toen hij rood trok voor Jong Ajax-aanvoerder Enric Lansana die de doorgebroken Mühren zou hebben neergehaald.

FC Volendam kwam kort na de rust op voorsprong toen Oristiano een voorzet van Van Mieghem wist af te ronden en kende daarna geen problemen meer. Mühren wist uit een voorzet van Bilal Ould-Chikh de eindstand op 3-1 te bepalen met zijn 27e treffer van het seizoen.