AMSTERDAM - Amsterdamse politiechef Frank Paauw is op maandag 27 mei verkozen en benoemd tot nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB. Deze benoeming betekent dat Paauw de politie na 42 jaar zal verlaten.


Frank Paauw werd eerder dit voorjaar al door het bondsbestuur van de KNVB voorgedragen als kandidaat voor het bondsvoorzitterschap. Tijdens de bondsvergadering op 27 mei is er gestemd, waarbij Frank Paauw de meeste stemmen kreeg. Naast Paauw waren er nog twee kandidaten voor het voorzitterschap.

Met de benoeming komt er voor Frank Paauw een einde aan zijn lange en veelomvattende carrière bij de politie. Paauw: “Ondanks mijn liefde voor het politiewerk en de mensen die er werken, heb ik besloten om voor deze bijzondere en eervolle kans bij de KNVB te gaan. Dat neemt niet weg dat ik het een grote stap vind om de politie te verlaten. Ik kijk met ongelofelijk veel betekenisvolle en dierbare herinneringen terug op al die jaren bij de politie. Het was een eer om zo lang en vanuit verschillende functies onderdeel te mogen zijn van de organisatie.”

Ondanks dat Paauw wel al benoemd is als nieuwe bondsvoorzitter, zal de officiële startdatum op een later moment bepaald worden in afstemming tussen de KNVB en Politie. Zodra daar meer over bekend is zal hij starten met het overdragen van zijn werkzaamheden aan zijn vaste plaatsvervanger Peter Holla.

Boegbeeld

Korpschef Janny Knol feliciteert Frank met deze benoeming: ‘Een mooie stap voor Frank om na een lange politiecarrière benoemd te worden als bondsvoorzitter van de KNVB. Ik wil hem dan ook bedanken voor zijn tomeloze bijdrage aan de politie in al die jaren, onder meer als politiechef en als portefeuillehouder CCB. Frank is de afgelopen jaren echt een boegbeeld van de politie geworden, ik verwacht dat hij dit ook bij de KNVB zal zijn.’