AMSTERDAM - Werper Rob Cordemans van Amsterdam Pirates is nog tien strikeouts verwijderd van het record in de hoofdklasse. Dit weekend kan hij het record van Bart Volkerijk uit de boeken gooien.

Bart Volkerijk zette in de periode tussen 1974 en 1996 als werper en slagman meerdere records neer. De pitcher van ADO stond in maar liefst 332 wedstrijden op de heuvel en hij schakelde in zijn lange carrière in totaal 1984 slagmensen met drie slag uit. Records die amper te verbreken leken, maar werper Rob Cordemans van Amsterdam Pirates is hard op weg om het aantal strikeouts te verbeteren.

Nog tien
Cordemans staat inmiddels op 1975 strikeouts en heeft er dus nog tien nodig om het record van Volkerijk te verbreken. De werper werd dit seizoen gehinderd door een blessure, maar was afgelopen weekeinde weer startend werper. Hij gooide in vier innings vijf man uit. Komende wedstrijden hoopt Cordemans de 1985 te halen. Amsterdam speelt donderdagavond thuis tegen HCAW, zaterdag volgt de uitwedstrijd in Bussum en zondagmiddag neemt Amsterdam het weer op eigen veld op tegen HCAW.