AMSTERDAM - De honkballers van L&D Amsterdam zijn de Holland Series om het kampioenschap uitstekend begonnen. Op het eigen sportpark Ookmeer versloeg men titelverdediger Curacao Neptunus uit Rotterdam met maar liefst 8-2.

Uitblinkers in de wedstrijd waren werper Rob Cordemans en outfielder Kalian Sams. De ervaren Cordemans, die al in 1994 zijn eerste Holland Series beleefde speelde weer een degelijke punt vanaf de heuvel en Sams wist liefst vier punten binnen te slaan.

Cordemans kreeg in de eerste inning wel een punt tegen toen Stijn van der Meer de eindplaat bereikte maar de Pirates sloegen in de gelijkmakende slagbeurt direct toe op het werpen van Diegomar Markwell. Met honkslagen van Nick Urbanus, Kalian Sams, Kenny Berkenbosch en Rashid Gerard werd een ruime voorsprong opgebouwd.

In de vierde inning deed Neptunus nog even wat terug met een homerun van Boekhoudt, maar in de zevende en achtste inning maakte Pirates het verschil door rake klappen van opnieuw Berkenbosch en de uitblinkende Sams.

Zaterdagmiddag om 14.00 uur staat het tweede duel op het programma op Sportpark Ookmeer. Vanaf zondag gaat men dan naar Rotterdam in deze "best of seven".