LISSABON - Door een 1-1 gelijkspel bij Benfica is kwalificatie voor de tweede ronde van de Champions League heel dichtbij gekomen voor Ajax. De ploeg van trainer Erik ten Hag kan zich over drie weken bij AEK Athene verzekeren van overwintering in het kampioenenbal.

Hoewel het er op leek dat Ajax de wedstrijd in eerste instantie onder controle had was de eerste kans voor de eerste kans voor de thuisploeg toen Cervi op de voeten van Onana schoot. De keeper greep na een half uur mis op een hoge bal waarna Jonas de 1-0 liet aantekenen. Tegen de rust kreeg Ajax goede kansen onder meer uit een vrije trap van Ziyech.Een volgende vrije trap van Schöne zorgde ook voor veel gevaar toen Tadic de rebound van de keeper terug legde, Van de Beek voorlangs schoot en DeJjong net geen teen tegen de bal kon krijgen.

Na een uur spelen komt Ajax vervolgens wel op gelijke hoogte als Ziyech een diepe bal op Tadic stuurt die met zijn tweede poging raak schiet. Deze stand blijft staan en dat is met name te danken aan keeper Andre Onana die zijn fout van eerder op de avond goed maakt door in blessuretijd op sublieme wijze een inzet van Gabriel te keren.

Benfica - Ajax 1-1 (1-0)