TERRASSA - De Nederlandse hockeysters hebben in Terrassa hun wereldtitel geprolongeerd. De formatie van interim-coach Mülders versloeg Argentinië in de finale met 3-1, wat Oranje de twaalfde titel in zeventien WK-edities opleverde.


De Argentijnse ploeg openden sterk en dat leverde snel twee strafcorners op ,maar geen doelpunt. Door het aanvallende spel van Argentinië lag er wel veel ruimte voor Oranje, maar dat leidde in het eerste kwart tot niets. Dat deed de eerste strafcorner, vroeg in het tweede kwart, wel. Jansens sleeppush werd door Succi in eerste instantie met de stick gestopt, maar Verschoor tikte de rebound binnen. Matla zorgde nog voor rust uit een bekeken pass van Leurink voor de 2-0.

De 3-0 in het derde kwart van de snelle Albers was van grote klasse met een aanval over meerdere schijven. Argentinië oogde lamgeslagen en werd nog wel een paar keer dreigend, maar veel had het niet om het lijf. Gorzelany maakte met een strafcorner in de bovenhoek in het slotkwart nog wel de 3-1, maar het zelfbewuste Oranje speelde als een team en maakte de tijd probleemloos vol.