AMSTERDAM - Een week na de smadelijke nederlaag bij Jong FC Utrecht (7-2) kan Jong Ajax de titelaspiraties in de keuken Kampioen Divisie in de ijskast zetten. Maandagavond kreeg de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag opnieuw een zeperd te verwerken door na een 2-0 voorsprong met 2-4 van NAC te verliezen.

Het begon zo goed voor de Ajax-beloften tegen de Bredase ploeg die zo verrassend in de halve finale van de beker staan. Binnen een half uur had men via Danilo Pereira en Brian Brobbey een comfortabele voorsprong genomen, maar vijf minuten voor de rust vond NAC via Finn Stokkers de aansluiting.

Net als een week eerder ging het vervolgens helemaal mis voor de jonge Ajax-ploeg. Mounir El Allouchi zorgde voor de gelijkmaker en tot overmaat van ramp zag de Ajax-trainer dat zijn zoon Jordan van der Gaag de gasten op voorsprong bracht. In de slotminuut werd het nog erger door de tweede treffer van El Allouchi.