AMSTERDAM - Na vier jaar afwezigheid heeft Amsterdam weer een indoor skatepark. Op 9 september wordt NOORD officieel geopend door wethouder Eric van der Burg en bestuursvoorzitter Coby van Berkum. De opening vindt plaats vlak voordat jongeren uit heel Nederland het tegen elkaar opnemen in de finales van de Nederlandse Kampioenschappen Skateboarden voor junioren t/m 16 jaar.

Olympische Sport
De opening van NOORD komt als geroepen. In 2020 is skateboarden voor het eerst toegelaten als Olympische sport. Met een oppervlakte van ruim 1.600m2 en obstakels die met hydraulische liften verhoogd of verlaagd kunnen worden, een uitvinding van NOORD-initiatiefnemer Michael Groenewegen, is het skatepark volledig toegerust om internationaal talent te kweken.

Skatepark NOORD
NOORD heeft een eigen Skateboard School voor beginners en gevorderden. Er is ruimte voor demo’s, wedstrijden en programma’s voor scholen, bedrijven en particulieren. Naast de school biedt het park ruimte aan horeca, gerund door skateboard professional Wieger van Wageningen.

Internationale scene
De internationale uitstraling van het park is voor de kenner terug te zien in ‘street spots’, waar iconische skate spots van over de hele wereld zijn nagemaakt. Tijdens het warmdraaien in juli hebben de allerbeste skateboarders ter wereld een demo gegeven. Ook heeft het amateurkampioenschap van Europa, Damn AM Amsterdam, NOORD alvast getest. En rapper Lil’ Wayne bracht een bezoek.

Outdoor skatepark ‘De Flipperkast’
Niet alleen wordt het indoor skatepark NOORD geopend in september. Nog geen week later, op vrijdag 15 september, opent ook een outdoor skatepark. Het skatepark genaamd ‘De Flipperkast’ dankt haar naam aan het ontwerp en ligt nabij het Buikslotermeerplein, tussen het Waddenwegviaduct en stadsdeelloket Noord. Dit tijdelijke skatepark van 400m2 zal waarschijnlijk vijf jaar blijven staan.

Agenda september

Skatepark NOORD

  • 2 september start lesseizoen Skateboard School - proeflessen zaterdag- en zondagochtend

Skatepark De Flipperkast

  • 15 september officiële opening outdoor skatebaan ‘De Flipperkast’ (Buikslotermeerplein)