AMSTERDAM - Er is grote onrust ontstaan bij de Amsterdamse voetbalvereniging DWS. Volgens de eigen website is het complex van de club op het moment afgesloten wegens spoedreparaties. Volgens de website Het Amsterdamsche Voetbal zit het hek echter ook op slot omdat er intimidaties en bedreigingen zijn geuit door aan bepaald groepje leden waardoor er een angstcultuur is ontstaan.

Het bestuur geeft inmiddels ook toe dat er meer aan de hand is, zo meldt Het Amsterdamsche Voetbal. Een woordvoerder van club verklaart dat men "geen veilige omgeving meer kon garanderen voor kinderen, ouders, vrijwilligers en staf." Enkele leden zijn zelfs al geroyeerd, maar dat heeft de bedreigingen nog niet doen stoppen. De club heeft daarom in overleg met o.a. de KNVB en politie besloten om het terrein te sluiten, en de vereniging speelde afgelopen weekend daarom alleen maar uitduels. Tevens zijn alle trainingen afgelast.

De club verklaart dat de berichtgeving over de reparaties niet uit de lucht gegrepen is. Zo is onder meer de complete riolering aan vervanging toe. Ondertussen wordt er een plan van aanpak opgesteld om nog voor 1 juli een Algemene Ledenvergadering te organiseren.