AMSTERDAM - De Delflandpleinbuurt is volop in beweging. Letterlijk, want het idee van Placemaking Plus, ondernemers en stadsdeel Nieuw-West om tijdens de Olympische Winterspelen een schaatsbaan midden op het Delflandplein te realiseren is een feit. Van 15 februari tot en met 4 maart 2018 heeft Amsterdam er een unieke schaatsbaan bij.

Jong en oud kan zich daar gezond uitleven op nieuwe baanrecords en een sportief karakter. Geniet in de buitenlucht van de laatste winterse weken van ons schaatsseizoen!

Gezond en sportief

Officieel heet de pop-up-schaatsbaan op het plein de ‘Delfland Droombaan IJsbaan’. Ondernemers, bewoners, omwonenden en de gemeente dragen maar wat graag een gezamenlijk idee uit van gezond bezig zijn en sporten. De daar aanwezige supermarkten, horeca en vastgoedeigenaren omarmen de schaatsbaan in de vorm van sponsoring en een reeks gezonde producten die horen bij een bewust gezonde leefstijl. Wij gaan graag mee in de sportroes en de Olympische wintergedachte.

Samenwerking en verbinding

Mourad Bounou van cafetaria Merenda in het hart van het Delflandplein is verheugd over de ontstane samenwerkingen op meerdere niveaus: “Iedereen op en rondom het Delflandplein investeert mee in een gezamenlijk gedragen idee. Zo’n feestelijke ijsbaan en publiekstrekker buiten het centrum van de stad is wellicht nog nooit vertoond en is dus behoorlijk uniek. De voorpret bij de realisatie van de ijsbaan zorgt voor veel verbondenheid en een hechtere samenwerking waar de hele Delflandpleinbuurt van opbloeit. We zijn van elkaar afhankelijk en versterken elkaar, ook met extra activiteiten in de openbare ruimte zoals deze schaatsbaan.”

Ontwikkelingen Delflandpleinbuurt

Naast de komst van de zelfvoorzienende KasKantine; het ‘urban-farm’-café-restaurant in aaneengesloten zeecontainers en een kas op het leeg stukje grond van Woonstichting De Key, krijgt het Delflandplein er een gloednieuwe Albert Heijn XL bij. Deze winkel zal op 28 februari openen. Daarmee krijgt de Delflandpleinbuurt steeds meer bedrijvigheid en retail-activiteiten die gelijk op lopen met de voortdurend veranderende bewonerssamenstelling van de buurt en de behoeftes.

Levendige stad

Amsterdam (ver)bouwt volop voor een levendige stad. Het bijna 60-jaar oude plein zoekt actief met participatiemiddelen naar verbindende elementen onder haar bewoners, omwonenden en ondernemers om op sociaal, maatschappelijk, cultureel en stedelijk vernieuwingsvlak de buurt naar een hoger, veiliger en prettiger plan te tillen.

De Delfland Droombaan IJsbaan is vanaf donderdag 15 februari 2018 open voor jong en oud. Veel schaatsplezier alvast! Houd er rekening mee dat met de eerste zonnestralen van 2018 de ijsbaan als sneeuw voor de zon na zondag 4 maart 2018 alweer is verdwenen. Tenzij de schaatskoorts op het plein overheerst, dan bekijken de organisatoren of de baan nog een week langer mag blijven liggen.