AMSTERDAM - Nikita Tromp zal na de zomer weer uitkomen voor de Ajax-vrouwen. De 18-jarige Noord-Hollandse die haar eerste stappen op het veld zette bij ADO '20 in Heemskerk en vervolgens via AFC '34 en CTO Amsterdam bij Ajax terecht kwam, maakte een jaar geleden de overstap naar PEC Zwolle. Na de zomer keert de jeugdinternational echter weer terug in Amsterdam.


Managementbureau Flow Sports laat in een persbericht weten:
Nikita Tromp draagt volgend seizoen opnieuw het rood-wit van Ajax. In seizoen 2018-2019 kwam de 18-jarige Tromp uit voor het Talententeam van de Amsterdammers, waarna ze een overstap maakte naar PEC Zwolle. In het blauw van PEC Zwolle maakte de aanvalster haar debuut in de Eredivisie Vrouwen. Na één seizoen keert de jonge aanvalster dus weer terug bij haar oude club.

In de Champions League wedstrijd op 10 augustus 2018 tegen Linfield maakte Tromp al haar debuut in de hoofdmacht van Ajax, en de komende seizoen hoopt ze door te groeien tot een vaste waarde binnen de basis-elf van de Amsterdammers.

Tromp: "Allereerst wil ik PEC Zwolle bedanken voor het afgelopen seizoen. Ik ben de club dankbaar dat ik op het hoogste niveau in Nederland mijzelf heb kunnen ontwikkelen en veel speelminuten heb gekregen. Komend seizoen weer een nieuwe uitdaging, maar in een vertrouwde omgeving. Ik ben blij om terug te keren en heb veel zin om opnieuw op De Toekomst te gaan spelen."