DEN HAAG - De vrouwen van Ajax hebben de koppositie in de Eredivisie nog eens bevestigd met een klinkende zege in Den Haag. In het Cars Jeans Stadion vielen alle treffers na rust met een glansrol voor Nikita Tromp die de Amsterdammers op weg hielp met twee puntgave treffers.

Ajax was in Den Haag in de eerste helft al de betere ploeg, maar miste toen nog wat geluk. Zo werd een goal van Victoria Pelova afgekeurd voor buitenspel en kreeg nikita Tromp een goede kans niet langs keepster Barbara Lorsheyd.

Direct na de rust liet Tromp zich wel duidelijk zien. De 18-jarige Noord-Hollandse lijkt haar draai inmiddels te hebben gevonden na haar terugkeer bij Ajax. Waar zij twee weken terug al twee keer het net wist te vinden tegen haar vorige club PEC Zwolle bleek ze ook in Den Haag trefzeker. Na een corner van Quinty Sabajo weet de inlopende Tromp hard raak te schieten en een kleine twintig minuten voor tijd staat ze opnieuw op de goede plek om Lorsheyd kansloos te laten. De mooiste goal wordt vlak voor tijd nog gemaakt door Jonna van de Velde die met een fraaie streep de eindstand op 0-3 bepaalde.

ADO Den Haag - Ajax 0-3 (0-0)